logo
Voedings Interventie Eetstoonissen

De stuurgroep VIE bestaat uit 7 personen, die de aktiviteiten coördineren en vaak ook uitvoeren 

 

 

Anne-Ruth van de Veen, Novarum, Amsterdam.

lees verder ...

 

Liesbeth Libbers, praktijk EOVA – Eetoplossingen werkzaam als diëtist/psycholoog

lees verder ...

  

José Groot, stichting Human Concern, Amsterdam.

lees verder ...

 

Janneke Brand, Altrecht, Rintveld, Zeist, (netwerkbeheer VIE).

lees verder ...

  

Monique Reuver, Rivierduinen, GGZ Haagstreek, Leidschendam.

lees verder ...

 

Sjerty Peeters, Dietistenpraktijk Sjerty Peeters, Sittard, (contactpersoon VIE sjertypeeters@gmail.com).

lees verder ...

 


Anne-Ruth van de Veen

Ik ben in juni 2010 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek heb ik een half jaar stage gelopen bij Novarum, gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen in Amsterdam. Ik heb toen bewust voor een stage in een gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen gekozen omdat de combinatie van voeding en psychologie mij aanspreekt. Vaak spelen meerdere factoren een rol hoe iemand met zijn/haar voedingspatroon bezig is. Sinds januari 2011 ben ik werkzaam bij Novarum, daar begeleid ik zowel groepen als individuele cliënten met een eetstoornis.  De groepen die ik begeleid zijn pre-therapiegroepen en de deeltijd waarbij cliënten 2 dagen in behandeling zijn. Ik behandel onder andere thema's over voeding, lichaam en beweging.

 

 

 

Liesbeth Libbers

In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist en in datzelfde jaar als sportdiëtist. In 2014 kwam daar een master gezondheidspsychologie bij. Mijn ervaring in het werken met eetstoornissen is echter al  eerder begonnen. In 1994 begon ik als vrijwilliger bij de patiëntenorganisatie SABN waar ik me vooral bezighield met documentatie. Ook heb ik ruim drie jaar gewerkt als bureaumanager voor SABN. Daarnaast ben ik werkzaam geweest voor het Kenniscentrum Eetstoornissen Nederland en heb ik als onderzoeksassistent gewerkt voor Centrum Eetstoornissen Ursula. Momenteel werk ik in mijn eigen praktijk EOVA – Eetoplossingen als diëtist/psycholoog. Mijn aandachtsgebieden zijn anorexia en boulimia nervosa, binge-eating disorder, obesitas, eetstoornissen nao en voedselneofobie. Daarnaast houd ik me bezig met onderzoek bij PICOWO in Utrecht. In 2014 verscheen ‘Eetstoornissen van binnenuit belicht’ over egodocumenten. Op dit moment werk ik aan een onderzoek naar comorbiditeit bij anorexia nervosa. Naast mijn werk voor de stuurgroep ben ik bestuurslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Meer informatie? Voor meer informatie kijk op www.eova.nl of via info@eova.nl

 

 

 

 

José Groot

In 1994  ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. De eerste jaren ben ik werkzaam geweest  in thuiszorg, algemeen ziekenhuis en psychiatrie.  Van 1997 – tot mei 2012 heb ik als diëtist gewerkt bij de THEBE (thuiszorg) waar ik 10 jaar geleden gestart ben met het opzetten van een speciaal spreekuur voor cliënten met eetstoornissen.  In de loop van de jaren is mijn interesse in de eetstoornissen sterk gegroeid en heb ik door mijn ervaring het gevoel goed te kunnen inspelen op de behoefte, haalbaarheid, wensen en mogelijkheden van de cliënt.  Hierdoor ontstond de  wens om me als diëtist volledig te richten op de begeleiding van cliënten met eetstoornissen met als gevolg dat ik mijn baan bij de Thuiszorg heb opgezegd en sinds mei  2012 werkzaam ben als diëtist binnen de Stichting Human Concern.  Ik ben gestart met het opzetten van de voedingsbegeleiding binnen  Human Concern en  begeleid  cliënten zowel individueel als in een groep, ambulant en via deeltijd. (www.humanconcern.nl / j.groot@humanconcern.nl )

 

 

 

Janneke Brand

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Altrecht Eetstoornissen Rintveld is mijn interesse in het werken met patiënten met eetstoornissen gewekt. Waarna ik vanaf december 2009 onder supervisie van Loes Koster-Kaptein als dietist in opleiding ben begonnen bij Novarum, Centrum voor Eetstoornissen en Obesitas. Bij Novarum heb ik veel ervaring op kunnen doen in het werken met groepen en individuele therapie voor volwassenen met Binge Eating Disorder, Boulimia Nervosa, Anorexia Nervosa en Eetstoornissen NAO. Sinds februari 2012 werk ik bij Altrecht Eetstoornissen Rintveld. Mijn aandachtsgebied ligt bij de behandeling van kinderen en jeugd met Anorexia Nervosa en andere voedingsproblemen.

 

 

Monique Reuver

 

Mijn naam is Monique Reuver en ik ben sinds 1989 werkzaam als diëtist in de psychiatrie en bij Centrum Eetstoornissen de Ursula.

Vanaf de oprichting ben ik lid van deze landelijke werkgroep VIE omdat er voorheen weinig mogelijkheden waren voor diëtisten die werkten met eetstoornissen om ervaringen te delen en je te ontwikkelen op dit specifieke vakgebied. Hoewel ik ruim 23 jaar werk met cliënten en eetstoornissen, is mijn aandachtsgebied wel steeds veranderd en naast klinische werkzaamheden bij met name AN en BN cliënten, ben ik de afgelopen 5 jaren met name actief binnen het vakgebied Overgewicht en BED. Als mooie aanvulling ervaar ik tevens het werken in de psychiatrie en ben vanuit hier ook actief lid van de DPN (diëtisten Psychiatrie Nederland).

 

 

Sjerty Peeters


 

In 1992 ben ik als diëtist bij Altrecht GGZ, Rintveld centrum voor eetstoornissen te Zeist gaan werken. In 2006 ben ik naar het zuiden des lands verhuisd en heb vanaf 2007 tot 2013 op de polikliniek voor eetstoornissen van het Academisch Ziekenhuis Maastricht gewerkt . In februari 2011 ben ik daarnaast ook als zelfstandig gevestigd diëtist in Sittard begonnen, met een specialisatie in eet- en gewichtsproblemen.

Mijn hart ligt bij de behandeling van mensen met een eetprobleem/ eetstoornis. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een goede kennis van eetstoornissen en kan ik inspelen op de saboterende gedachten, op de valkuilen, maar ook de mogelijkheden. De behandeling bestaat uit haalbare kleine doelen stellen, veel voorlichting geven en uitdagingen laten aangaan. Ik ben ervaren in het behandelen van zowel anorexia, boulimia, eetstoornis NAO, Binge eating Disorder en overgewicht, zowel bij kinderen als volwassenen.

Voor meer informatie over behandeling en aanmelding kan contact worden opgenomen met mij of neem een kijkje op de website van de praktijk (www.sjertypeeters.nl).